Canje de deuda por naturaleza: la necesidad de una nueva agenda. - Devlin, R.
Zahraničný dlh Latinskej Ameriky, ktorý začal rásť v 70. rokoch, dosiahol v r. 1982 330 mld dol. a 432 mld v r. 1990, z čoho 55 perc. pripadá na súkromné banky. Vysvetlenie pojmu "výmena dlhu za prírodu" a ekonomické mechanizmy tejto aktivity. Ukazuje sa, že táto výmena nemusí byť vždy prospešná pre dlžníka.