Kam a ako prúdi zahraničný kapitál.
Analýza dopytovej a ponukovej stránky pri kvantifikácii zahraničného kapitálu. Rozvrstvenie joint ventures (Praha 46 perc., Bratislava 16 perc., Južná Morava 12 perc.). Tri štvrtiny joint ventures sú na území ČR a štvrtina má sídlo v SR. Nemecký kapitál je na území ČSFR najväčší, ale nie nadpolovičný. Postupne rastie záujem zahraničného kapitálu aj o Slovensko. Zatiaľ zahraničný kapitál neohrozuje hospodársku štruktúru, ani národnú identitu.