Zahraničný kapitál v ČSFR. - Hošková, A.
Zahraničný kapitál pomáha odstraňovať nedostatok tuzemského kapitálu, modernizovať výrobu, adaptovať sa na trhové vzťahy a realizovať štruktúrne zmeny. Môže zohrať pozitívnu úlohu aj v oblasti regionálnej politiky, v znižovaní nezamestnanosti a v prenikaní na zahraničné trhy. Cieľ článku - analýza súčasného stavu zahraničného kapitálu v ČSFR a na niektoré problémy súvisiace so zahraničnými investíciami.