Ikonomičeski i valuten sajuz na stranite ot Evropejskata obštnost. - Kirkova, M.
Na určitom stupni ekonomickej integrácie sa valutová integrácia stáva nevyhnutnosťou. Jednotný trh vyžaduje valutovú stabilitu. Realizovanie stálych ekonomických vzťahov na mikroúrovni a bezkonfliktné regulovanie ekonomických vzťahov medzi krajinami ES vyžaduje prekonanie valutových bariér a vylúčenie valutových rizík. Náčrt postupných procesov vedúcich k valutovej únii ES. Možnosti začlenenia východoeurópskych krajín do európskeho ekonomického priestoru.