<The> EBRD: redundant, or an important actor in the transformation of Eastern Europe? - Jakobeit, C.
Rozbor kritík Európskej banky pre obnovu a rozvoj poukazujúcich na nedostatočnosť jej prostriedkov a jej duplicitný charakter voči Svetovej banke a Európskej investičnej banke. Situácia pri vzniku banky a závery z prvých krokov jej činnosti. Popis prebiehajúcich operácií banky. Kontroverzná koncepcia prezidenta banky k Európskym spoločenstvám.