Trend toward greater convertibility continued in 1989-90, says IMF study. - Rosen, G.R
V období r. 1989-1990 pokračoval trend k liberalizácii medzinárodných platieb a transferov, najmä pri bežných neobchodných transakciách, ako aj transakciách z účtov kapitálu. Dohody členov MMF, najmä rozvojových krajín, o kurzoch, boli pružnejšie a odpútavali sa od väzby na jedinú menu. Súhrn a analýza z dvoch posledných výročných správ MMF o dohodách a obmedzeniach zmeny valút jednotlivých členských štátov v r. 1989-1990 a začiatkom r. 1991.