<La> Iniciativa para las Américas: evolución y perspectivas. Sistema Económico Latinoamericano.
IPA - Iniciatíva pre Ameriky formulovaná prezidentom USA má umožniť hemisferické vzťahy na základe rovnocennosti partnerov v integrácii a kooperácii Latinskej Ameriky. IPA vo vzťahu k Uruguayskému kolu. Nová diplomatická aktivita medzi výkonnou mocou a Americkým kongresom. Nové ekonomické vzťahy v tejto oblasti.