L'OCDE et l'élaboration de la politique économique (1967-1991).
Koncom 60. a začiatkom 70. rokov nastal krach systému medzinárodných menových dohôd z Bretton Woods. V 70. rokoch stúpla inflácia. Reakcie na prvý ropný šok. V druhej polovici 70. rokov nastala stagnácia a neschopnosť riadiť vývoj. V 80. rokoch sa dospelo k zhode ako riešiť ekonomické problémy sveta. Medzinárodná hospodárska spolupráca v 80. rokoch. (Perspectives économique de l'OCDE 1991, č.50).