Kdo a jak hradí škodu podnikateli? - Jouza, L.
Pri plnení pracovných úloh, ktoré súkromný podnikateľ zabezpečuje svojimi zamestnancami, môže dôjsť ku škode, ktorá zmenší finančný, alebo majetkový základ podnikateľa. Problematika vzniku zodpovednosti zamestnanca za škody, ktoré spôsobil. Určenie zavineného porušenia povinností zamestnanca. Ďalšie predpoklady zodpovednosti zamestnanca. Zavinenie podnikateľa. Zodpovednosť za schodok a dohoda o hmotnej zodpovednosti.