Municipal amalgamation and the growth of local public sector in sweden. - Nelson, M.A
Empirické skúmanie efektívneho obmedzovania rastu verejného sektoru decentralizovanou štruktúrou miestnej správy. Analýza obecného sektoru za r. 1942-87. Decentralizácia, meraná počtom jednotiek miestnej správy slúžiacej danému obyvateľstvu obmedzuje vplyv inštitucionálnych faktorov na miestny rozpočet, pokiaľ tieto jednotky nepresiahnu prahovú veľkosť.