Vplyv štátneho sektora na ekonomiku. - Rievajová, Eva
V novom usporiadaní štátu sa bude meniť úloha štátu vo vzťahu k sociálnemu systému. Štát bude poskytovať všetkým občanom základné sociálne záruky, zaručovať rovnaké pravidlá pre všetkých občanov a solventnosť štátnych sústav v sociálnom systéme. Okrem toho by štát mal podporovať vznik nových, neštátnych subjektov, ktoré by na komerčnom, alebo charitatívnom základe poskytovali rôzne dávky a sociálne služby.