Szakképzés és átképzés Izraelben. - Szücs, P.
Problém vzdelávania, prisťahovalectva, rekvalifikácie a odborného zaškolenia dospelých v Izraeli. Organizácia, financovanie a štruktúra vzdelávania prisťahovalcov, ktorých je v Izraeli 42 perc. všetkého obyvateľstva. V r. 1991 sa prisťahovalo 180 tisíc ľudí, ktorí postupne prechádzajú preškolením. Možnosti ich zamestnania. Školský a mimoškolský systém v Izraeli. Dobrá organizácia práce, dobrá úroveň škôl.