Řešení u protinožců systém financování vysokého školství v Austrálii - Botlík, O.
HECS (Higher Education Contribution Scheme) je systém, v ktorom si študenti austrálskych vysokých škôl hradia asi pätinu priemerných nákladov na vysokoškolské štúdium. Študent môže príspevok zaplatiť v hotovosti, alebo sa zadĺži u štátu. Príčiny zavedenia HECS. Charakteristika fungovania HECS. Možnosti uplatnenia niektorých prvkov HECS v ČSFR.