Environmental concern and growth must go together, says Camdessus. - Camdessus, M.
Prejav ústredného riaditeľa MMF M. Camdessusa na konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji v Rio de Janeiro v júni 1992. Úlohy MMF ako medzinárodného finančného systému pri uplatňovaní makroekonomickej politiky v súlade s potrebami životného prostredia. Väzby medzi hospodárskym rastom a životným prostredím. Poradenská činnosť MMF vládam k voľbe cieľov rastu a ciest na ich dosiahnutie prostredníctvom cenovej politiky, politiky úspor, daňovej a obchodnej politiky.