Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Pokračovanie malej školy environmentálneho práva pre obce. Právo ako jeden zo základných nástrojov starostlivosti o životné prostredie. Upravuje spoločenské vzťahy vznikajúce pri pôsobení človeka na životné prostredie. Právo životného prostredia ako osobitné odvetvie čs. právneho poriadku. Prehľad právnych predpisov tvoriacich právnu úpravu starostlivosti o životné prostredie. Ústavoprávna regulácia.