Constrained Monte Carlo maximum likelihood for dependent data. - Geyer, Ch.J
Odhad maximálnej pravdepodobnosti v autologistických modeloch a iných exponenciálnych modeloch pre závislé dáta možno vypočítať pomocou Markovovej reťaze metódami Monte Carlo, pričom sa simulujú ergodické Markovove reťaze, ktoré majú v modeli rovnovážne distribúcie.