Testing and correcting for distributional misspecifications in the Tobit model: an application of the information matrix test. - Reynolds, A.
Použitie testu informačnej matice ako ideálneho diagnostického nástroja a možnosti jej realizácie vyžadujúce vypočítanie prvej a druhej derivácie funkcie pravdepodobnosti. Príklad na Tobitovom modele výdavkov domácností na čerstvú zeleninu v zimnom období. Interpretácia Tobitovho modelu.