Transportation costs in regional models of foreign trade: An application to Canada- U.S. trade. - Wigle, R.M
Náčrt niektorých argumentov o úlohe dopravných nákladov pri determinovaní dôsledku reštrikcií obchodu na blahobyt. Použitie modelu všeobecnej rovnováhy použiteľného na počítači a zásadné vlastnosti analýzy obchodu. Dve priestorové formulácie modelu - v prvom výroba a obchod prebiehajú v jednom bode, v druhom sú od seba vzdialené.