Životné a pracovné podmienky v živnostenskom podnikaní. - Gmitterová, T.
Pri realizácii súkromných prevádzok sa nevyžadovalo konanie súvisiace so starostlivosťou o vytváranie a ochranu zdravých životných podmienok. Vzniklo mnoho nových, nekontrolovaných prevádzok, ktoré nie sú v súlade s hygienickými normami. Uvedenie zákonov vymedzujúcich povinnosti štátnych orgánov, fyzických a právnických osôb pri zriaďovaní nových prevádzok. Nevyhnutnosť spolupráce štátnych orgánov a živnostenského úradu.