Hospital processes can't be improved until they are understood. - Jackson, K.E
Neúspechy v zvyšovaní akosti za súčasného znižovania nákladov služieb v zdravotných zariadeniach USA spôsobuje nedostatočná znalosť ich procesov. Pred implementáciou programov treba preskúmať, ako a prečo procesy prebiehajú a ktoré informácie o nich sú potrebné. Východiskový dokument je popisovník nemocničných procesov. Zostavuje sa na základe štrukturovaného postupu v troch etapách za použitia grafických schém toku procesov. Aplikácia dokumentu.