Quality enhancement projects improve health care. - Claybaker, C.
V r. 1988 vypracoval lekársky štáb nemocnice s 1092 lôžkami Program presadzovania akosti na zhodnotenie kvality a nákladovej efektívnosti svojich liečebných úkonov. Výskumom, internými expertízami a literárnymi rešeršami sa identifikovali možnosti zníženia nákladov a zvýšenia akosti v riadení liečebných procesov a starostlivosti o pacienta. Organizácia programu duplikuje línie riadenia lekárskej hierarchie. Podrobný popis štrukturovaných postupov na riešenie jednotlivých okruhov otázok za použitia systémovej analýzy.