What are good health care measurements? - Finison, L.J
Podľa výsledkov výskumu vedeného Výborom Americkej organizácie pre akosť (ASQC), sa vyšpecifikovalo osem kritérií pre priebežné rozvíjanie akosti služieb v oblasti zdravotníctva. Týkajú sa merateľnosti a vykazovateľnosti uplatnených postupov, postupy a opatrenia sa nemajú viazať na určitý stupeň akosti, majú kombinovať požiadavky užívateľov s vecnými premennými procesov, preferencia dát premenných pred dátami štatistických atribútov, jednoduchosť merania výsledkov.