Why do health care practitioners resist quality management? - Morrison, P.E
Konštatuje sa, že nesprávne zákroky a liečenie sú vyvolávané individuálnymi omylmi a nesprávnymi rozhodnutiami zdravotného personálu, ktoré možno zredukovať vybudovaním konzistentného a kontrolovaného systému starostlivosti o akosť v inštitúcii. Typické spôsoby porušovania princípov akosti. Obavy zo zodpovednosti, skrývanie informácií, zdržovanie a agregovanie informácií. Sledovanie a analyzovanie pracovných procesov a ich výsledkov. Zmeny v postojoch zdravotného personálu.