Optimierung der N-Düngung unter Beachtung ökologisch-ökonomischer Ziele. <Eine> Anwendung von CREAMS und ACOMPLEX. - Fuchs, C.
Eliminácia negatívnych ekologických efektov v poľnohospodárstve pomocou simulačných modelov. Simulačný model pre vypracovanie optimálnej stratégie hnojenia dusičnanmi - CREAMS. Optimalizačná metóda - ACOMPLEX - numerický algoritmus. Minimálne ošetrenie pôdy v súvislosti s využitím medziplodín po obilninách môže eliminovať eróziu a zabrániť vymývaniu dusičnanov.