Marktwirtschaftliche Ordnung und Unternehmensethik. - Homann, K.
Miesto podnikateľskej etiky v rámci trhového hospodárstva. Možnosť trvalého rastu nákladov pri uplatňovaní morálnych noriem v ekonomike podniku a neskoršie konkurenčné výhody. Ľudské konanie, jeho motivácia a komponenty, možnosti a hranice, preferencie a obmedzenia z hľadiska vzťahu ekonomiky a morálky. Morálne hodnoty a predpoklady konkurencie v modernom trhovom hospodárstve.