Transformační období využít k tvorbě strategie. - Smrčka, J.
Ťažisko riadiacej práce vrcholových vedúcich pracovníkov väčšiny štátnych podnikov je ustavične v oblasti operatívneho riadenia. Odsúvanie strategického (koncepčného) riadenia vedie k udržovaniu výkonov na minimálnej úrovni, k pomalému nahradzovaniu zastaralej technologickej základne a k pomalej modernizácii výrobkov, k stagnácii výrob. Rozbor toho, ako treba rozpracovávať a orientovať podnikové stratégie.