Unternehmer und Brüderlichkeitsethik. - Habermann, G.
Dva typy etiky - etika ľudskej účasti a etika podnikania. Sféra pôsobnosti týchto etík - etiky účasti v rodine, susedských a priateľských vzťahoch a podnikateľskej etiky v podmienkach moderného výmenného hospodárstva. Omyly socialistov v nepochopení nemožnosti preniesť etiku účasti na celú spoločnosť. Imperatív úžitku, zisku v podnikateľskej etike.