Pět škol organizace. - Vítek, M.
Teória a prax organizácie prešla v priebehu 20. storočia niekoľkými vývojovými stupňami. Napr. Stewart a Garson rozlíšili päť prístupov k štúdiu organizácií podľa vzťahu jednotlivcov k organizácii, ktoré charakterizujú päť známych škôl organizácie: klasická teória organizácie, medziľudské vzťahy, rozhodovanie, organizačný humanizmus a sociálne systémy. Popis hlavných čęt týchto škôl.