Transformace v organizacích. - Vítek, M.
Trhová ekonomika vyžaduje prechod k vyhraneným organizačným formám. Charakteristika štyroch typov organizácií orientovaných problémovo, trhovo, kapacitne a na produkt. Posun k trhovo orientovaným organizáciám je istou hrozbou pre vnútorné riadenie, pre úlohu vedúceho pracovníka, dlhodobo môže privodiť stratu kvality. Decentralizácia ako štruktúra umožňujúca odstrániť tieto negatívne dopady.