Konkurrenz auf den europäischen Eisenbahnnetzen. - Knieps, G.
Analýza možností a ohraničení konkurencie na európskych železničných sieťach. Ukazuje sa, že konkurencia medzi firmami na tej istej železničnej sieti je nielen možná, ale aj ekonomicky užitočná, za predpokladu, ak má každý dodávateľ služieb rovnaký prístup k sieti. Konkurencia je zlučiteľná i s ponúkaním neatraktívnych služieb.