Směrnice Rady Evropských společenství k rozvoji železničných podniků. - Pivoňka, Karel
Železničnou dopravou a rozvojom železničných podnikov v krajinách ES sa zaoberá smernica č. 91/440 EHS z 29.7.1991. Riešia sa v nej tieto oblasti: a) Nezávislosť riadenia podnikov železničnej dopravy, b) Oddelenie procesu infraštruktúry od výkonu dopravných služieb, c) Finančné ozdravenie, d) Voľný prístup k železničnej infraštruktúre.