Dlouhodobý a krátkodobý finanční majetek. - Lehkoživ, J.
Charakteristika finančného majetku a finančného trhu. Cenné papiere a obchodovanie s nimi. Charakteristika a druhy tovarových cenných papierov - obligácie, zástavné, pokladničné poukážky, vkladové listy, majetkových cenných papierov - akcie, podielové listy, účasti. Cenné papiere finančného trhu - zmenky, pokladničné poukážky, komerčné papiere, depozitné certifikáty. Zoznam účtov na účtovanie finančného majetku a príklady.