Adaptacyjnosc przedsiebiorstw do wymagan gospodarki rynkowej.
O prieskume v 77 priemyselných podnikoch v Poľsku v r. 1989-1990 v období radikálnej reformy pri prechode na trhové hospodárstvo. Zásady adaptability podnikov trhovému hospodárstvu. Hodnota taxonomického merateľa adaptability. Miera rentability podnikov. Rast konkurenčnosti a rentability. Vplyv vývozu do bývalého ZSSR a rentabilita.