<The> Japanese transplants. Production organization and regional development. - Kenney, M.
Skúmanie efektov priamych japonských investícií do vytvorenia joint venture a vlastných podnikov transplantovania výrobných komplexov zariadení na výrobu doplnkov pre automobily, válcovne plechov, gumárne ap. do priemyselných centier. Porovnávanie japonského modelu organizácie výroby s americkou organizáciou, štruktúrou priestorovej organizácie a regionálneho rozvoja.