<The> advantages of manufacturing technology planning. - Scharlacken, J.W
Metodika plánovania výrobnej technológie (MTP) slúži na optimalizáciu investícií do technológie. Popis krokov MTP, ktoré zahrnujú stanovenie potreby technológie, hodnotenie alternatívnych technológií, predloženie priorizovaných návrhov vedeniu a implementáciu návrhu. Typické prínosy MTP. Príklad uplatnenia metódy u dodávateľského podniku armády hľadajúceho nové trhy a dosiahnuté výsledky.