Inside the Baldrige Award guidelines. Category 1: Leadership. - Sullivan, R.L
Prvou kategóriou pri hodnotení podnikov pre udelenie prestížnej ceny USA za akosť, je kvalita vedenia. V rade položiek príslušného dotazníka sa skúma osobný podiel riadiacich pracovníkov na vedení a ich angažovanosť pri vytváraní a udržiavaní orientácie na zákazníka a uplatňovaní hodnôt súvisiacich s akosťou. Ako sú hodnoty akosti integrované v podnikovom systéme riadenia, prístupe podniku k plneniu záväzkov voči verejnosti. Rady autora k postojom a aktivitám vedúcich pracovníkov.