Strukturni promeni v svetovnata neftena promišlenost. - Dudova, L.
Skúmanie príčin vertikálnej dezintegrácie svetového naftového priemyslu v 70. rokoch, vzniku oligopolnej štruktúry medzinárodného naftového trhu, postupného presadzovania funkcií trhového mechanizmu. Analýza zákonitostí tvorby cien na medzinárodnom naftovom trhu a faktorov ovplyvňujúcich svetové ceny nafty. Snahy krajín OPEC začleniť sa do naftovo-spracovateľského priemyslu ako činiteľ vedúci k znovunastoľovaniu vertikálno integrovanej štruktúry naftového odvetvia.