<The> evaluation of extrapolative forecasting methods. - Fildes, R.
Analýza alternatívnych stratových funkcií pri voľbe prognostickej metódy. Argumentácia o nutnosti hodnotenia populácie časových radov, podľa časového intervalu a podľa každého časového radu osobitne. Z uvažovaných alternatívnych stratových funkcií sa normálne chová iba stredne kvadratická chyba, ktorá umožňuje jednoznačnú interpoláciu. Exponenciálne vyrovnávanie a "naivné" modely dali pri skúmaných radoch slabé výsledky bez ohľadu na spôsob riešenia chyby.