<La> prospective: une indiscipline intellectuelle. - Godet, M.
Hlavné smery futurológie. Postindustriálny smer medzi optimizmom a pesimizmom. Neomaltuziánsky smer. Dlhé cykly a krízy prinášajúce nádej. Rozdvojovanie a determinovaný, ale plodný chaos. Buriči a preraďovatelia nositeľov zmien. Futorológia a stratégia: nevyhnutné stretnutie. Východisko futurológie. Otáznik nad plánovaním. Návrat k plánovaniu. (Economie apliquée 1991, č.4).