Ikonomičeskijat institut pri BAN prez perioda 1980-1991 g.
Všeobecná charakteristika ústavu. Vedeckovýskumná činnosť. Expertná činnosť a aplikovaný výskum. Účasť na výchove a kvalifikácii špecialistov. Medzinárodná činnosť. Vedeckoorganizačná činnosť.