Populace a znečištěné ovzduší: kvantifikace vztahu. - Kraus, Josef
Pokus exaktného vyjadrenia vzťahov medzi dĺžkou života a znečistením životného prostredia na základe štatistických údajov. Na základe analýzy rozptylu a zhlukovej analýzy sa potvrdilo špecifické postavenie severočeských a niektorých západočeských miest s extrémne zlým životným prostredím. Nie je však k dispozícii dostatok údajov na to, aby sa mohli vyvodiť ďalekosiahle zovšeobecňujúce závery.