Statističeski izsledvanija za ženata pri prechoda kam pazarna ikonomika. - Minkov, M.
Pri uskutočňovaní prechodu k trhovej ekonomike vznikajú nové procesy a tendencie týkajúce sa aj žien ako objektu štatistického skúmania. Pre skúmanie sociálnej úlohy a správania sa žien sa využíva špeciálne rozpracovaný model, ktorý má objasniť faktoriálne vplyvy a determinanty. Integrovaná sociálno-dedmografická štatistika má za cieľ zhodnotiť celkové postavenie žien k danému momentu a zmeny ku ktorým dochádza.