Population, ecology and the new economics. Guidelines for a steady-state economy. - Hauser, J.A
Sociologická štúdia o nutnosti modifikácie klasickej teórie demografických zmien z dôvodov súčasného ekonomického rozvoja a menovite novej ekologickej situácie. Dominantná úloha tejto teórie v praxi, plánovaní a prognózovaní. Výklad zásadných myšlienok tejto teórie. Náčrt nového scenára ekonomickej akcie, ktorá je alternatívou a manévrovacím priestorom v rámci stabilnej ekonomiky.