társadalmi modellek újabb irányzatai. - Hideg, É.
Načrtnutie nových možných modelov spoločnosti v období postindustriálnom. Informatizácia spoločnosti, súťaž o najspravodlivejší typ spoločnosti, rozvoj a interaktívne potreby spoločnosti. Filozofia a typológia jednotlivých spoločenských formácií v budúcnosti a ich predpokladaný vývoj i dĺžka trvania.