K některým systémovým otázkám filosofie sociální pomoci ohroženým skupinám obyvatelstva. - Průša, Ladislav
Cieľ sociálnej politiky v r. 1991-1992: vytvoriť priestor pre sociálny rozvoj každého človeka pri realizácii sociálnych práv občanov. Pre realizáciu princípov sociálneho rozvoja boli prijaté zásadné dokumenty: Generálna dohoda a Scenár sociálnej reformy. Filozofické prístupy k sociálnemu programu a k sociálnej pomoci ohrozeným vrstvám obyvateľstva.