Plans sociaux: du dégraissage au reclassement. - Ferrat, D.
Sociálne plány vo francúzskych podnikoch v r. 1987-1990 sa ukázali nedostatočnými. Disparita spojená s veľkosťou podniku. Zisťovanie veku ako drahé opatrenie. Zisťovanie neviditeľnej zamestnanosti. Informácie o prepúšťaní zamestnancov z ekonomických príčin sú nezbezpečné. Zmluvy o zmenách v podnikoch. Pomoc pri dobrovoľnom odchode. (Liaisons socialles-mensuel 1992, č.67).