Präferenzmessung, Kardinalität und sinnmachende Aussagen. Enttäuschung über die Kardinalität des Bernoulli-Nutzens. - Kürsten, W.
Princíp kardinality v teórii úžitkovosti a vzťah ku klasickej teórii úžitkovosti tovarov. Precizovanie pojmu kardinality z hľadiska teórie merania. Meranie preferencií, úroveň škály a relevantné výroky. Kardinalita funkcie najvyšších preferencií a funkcie rizikových preferencií. Odmietnutie kritikov Bernoulliho princípu. Sloboda preferencií indivídua. Preferencia rizika a jeho funkcia u referenčného indivídua.