Smlouvou k hospodářské etice. - Liška, E.
Etika v hospodárskom živote umožňuje spravodlivejšie spoločenstvo, obmedzuje bezprávie a sociálne konflikty. Z morálnych javov sa hospodárska etika zaoberá predovšetkým spravodlivosťou, sleduje ľudské vzťahy, ponecháva každému čo je jeho, čo mu právom patrí. Prejavy spravodlivosti v hospodárskej činnosti. Dominantný význam zmluvy pri realizácii hospodárskej etiky.