Demokrácia és piacgazdaság. Az iparosodott társadalmak tipologiájához. 1. - Gedeon, P.
Definícia modernej spoločnosti. Demokracia, kapitalizmus, štátny socializmus, štruktúra ekonomiky a politiky. Úzky vzťah medzi demokraciou a trhovým hospodárstvom. Organizácia, funkcia a štruktúra modernej spoločnosti podľa rôznych ekonómov a politikov.