Demokrácia és piacgazdaság. A rendszertranszformáció tipológiájához. 2. - Gedeon, P.
Druhá časť úvahy o transformácii spoločnosti k demokracii a trhovému hospodárstvu. (I. časť v K.sz. 5/92) Základné atribúty štátneho socializmu, odlišnosti od kapitalistickej ekonomiky. Postup transformácie a možné varianty (typy) novej spoločnosti i ekonomiky. Rôzne etapy a spôsoby vytvárania trhového mechanizmu. Súlady a rozpory.